Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 1. Vannak otthonok, melyekbe a fekvése, a környéke miatt szeretünk bele. Ez volt a legfőbb vonzereje ennek a használtan vett budakalászi családi háznak is, amikor a fiatal pár évekkel ezelőtt beköltözött és modern mediterrán stílusjegyekkel saját ízlésvilágához igazította. Azóta nem csak a család létszáma változott, de az igényeik is, elégedetlenek voltak a hangulattal, ám ennél jobb telket sehol nem találtak. Ezért döntöttek az arculatváltás mellett.

Amikor a tulajdonosok felkértek otthonuk újratervezésére, csupán annyit kértek, hogy amit lehet, azt tartsuk meg a meglévő berendezési tárgyak közül. A sötétbarna furnéros egyedi bútorok, a szép világos ülőgarnitúra, az étkező vagy az üvegajtókkal ellátott, jókora U-alakú konyha mind szép volt, jó minőségű, és mellesleg nem olcsó, ezek lecserélése tehát szóba sem kerülhetett, inkább a körítésre koncentráltunk. Elsőként a konyha-étkező alatti, rusztikus felületű, világos kerámiaburkolat esett áldozatul. Helyette egy izgalmas, nagy méretű ezüstös, fémes foltokkal futtatott sötétszürke gresslapot választottunk, s ugyancsak ezüst hatású, mozaikjellegű lapokat a konyha hátfalára. Új, aluszínű munkalapot kapott a konyha is mutatós led-világítással, és a nappaliba is új, sötétbarna parketta került.

Falakat nem bontottunk, csupán építettünk itt-ott kicsit hozzájuk gipszkartonból. Meghatározó hangulatelem maga a rejtett fényekkel bőségesen ellátott álmennyezet-rendszer, mely a tér funkcióváltásait jelzi, kijelölve a bútorcsoportok helyét. Falfülkés polcrendszer öleli körbe a régi vitrint is, amely most így a nappali egyik központi elemévé vált és gipszkartonból készült a tárolóval egybeépült tv-fal is, mely – akárcsak a lakás egésze – az exkluzív, kristályszemcsékkel megszórt Ulf Morris tapétáktól lett még érdekesebb. A fehér, barokkmintás tapétából a lépcsőfeljáróhoz is jutott, képszerűen bekeretezve dekorációként, ugyanennek méregzöld változata pedig a hálószobába, illetve az emeleti előtérbe. Hogy a sejtelmes, elegáns és csillogó hatást fokozzuk, a falakra egy különleges gyöngyházas csillogású falfestéket választottunk. A modern barokkos elemek megjelennek az új rolófüggönyökön, az egyedi burával készült, üvegcsüngőkkel ellátott étkező asztal feletti lámpán, a fémszállal különlegesebbé tett szőnyeg mintájában, illetve az emeleti modern kristálycsillárokon is. Megújult teljesen az emeleti fürdőszoba, az előtér pedig egy a tapétához illő mohazöld kétszemélyes pihenőfotellal kiegészülve új, kisnappali funkciót kapott. A meglévő bútorok egészen más hatásúak ebben a megváltott, némi csillogással, visszafogott eleganciával készült térben, nem csoda hogy a költözés jó időre lekerült a család napirendjéről…

Ügyesen hasznosítja a lépcső alatti holt teret az egyedileg gyártott, savmart üvegajtókkal készült dvd-tartó szekrény, mely a család egész filmarchívumát elnyeli, mégsem zsúfolja a szobát.

Kissé kiugrik a síkból a tévé tapétával díszített, világítással kihangsúlyozott hátfala, mely alul szekrénnyel egészül ki. A futófényes álmennyezet egy kis hideg ragyogást ad a különleges, gyöngyházas festékkel kezelt falaknak.

Leglátványosabb átalakuláson a lépcső esett át, amelyet wenge színűre pácoltattunk. A régi korlát fémcsík-betétes díszítést, üvegoldalakat és legszalag-világítást kapott, akárcsak maguk a lépcsőfokok, a falat tapéta-tükrök öltöztetik.

A terméskővel kirakott kandallót úgy örökölték a házzal együtt, de inkább csak a helyet foglalta, hiszen soha nem gyújtottak be, ugyanakkor rengeteg helyet elvett a térből, ezért elbontottuk. Adott volt azonban a kéménypillér, így hát ahhoz alkalmazkodva kellett a szimmetrikus gipszkarton falfülkés polcrendszert megtervezni, ami a szokásosnál kissé vaskosabb „húsokat” eredményezett. Szerencsére a különleges falfesték önmagában is mutatóssá teszi a falfülkékkel ellátott kapuzatot, melynek középpontjában a már meglévő üveges vitrin áll. Központi szerepének megfelelően a vitrin is modernebb lett az üvegpolcokra szerelt ledvilágításnak köszönhetően, amelybe az új arculathoz illő fehér kerámia és ezüst dísztárgyakat válogattunk. A szekrény mögötti falat díszítő tapétát ugyancsak futófényekkel tettük még csillogóbbá. lakberendezes-stilusvaltas-butorcsere-nelkul.php

 

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 2. Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 3.

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 4. Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 5.

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 6. Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 7.

Stílusváltás bútorcsere nélkül - Mi Otthonunk 2011. november: - Publikáció 8.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314