Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Kő és fa - Otthon 2006. június

Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 1. Kőburkolat a falon, világos és sötét bútorok markáns kontrasztja, izgalmas bordó és finom zöldek, divatos formák és egzotikus kiegészítők. Mindez egy egyedülálló fiatalember otthonában, aki a belső munkálatok megkezdése előtt mindössze abban volt biztos, hogy modern, divatos és barátságos lakást szeretne.

Minimált semmiképpen sem! - kezdte a beszélgetést a piliscsabai Magdolna-völgy egyik újonnan épülő házának tulajdonosa, amikor Pannonhegyi Katalinnal, - aki nem csak az Otthon szakújságírójaként, de lakberendezőként is dolgozik - nekiláttak megbeszélni leendő lakása berendezését. Tervezés közben azonban kiderült, hogy csakis a legmodernebb bútorok kerülhetnek szóba. Ami a kezdeti tiltakozást kiváltotta, az nem a stílus letisztult formavilága volt, hanem az a személytelenség, ami gyakran együtt jár vele.

Hogy egyszerre legyen divatos, mégis barátságos, a lakberendező sok-sok fa felületet, természetes anyagokat és élénk színeket társított a formatervezett bútorok mellé. A nappali fő falát dekoratív, római kővel rakták ki, melybe egy téglalap alakú "ablakot" és két négyzetet vágtak - a polcoknak, illetve az üveges faliszekrényeknek. Alá került a hosszú, alacsony, wenge furnéros TV-állvány, melyet a többi bútorral egyetemben a BO Concept üzletében találtak. Hogy a bútorok érvényesülni tudjanak, a világos ülőgarnitúra alá egzotikus fa furnéros parafa burkolatból szőnyegszerű szigetet rajzoltak, míg a széleken a fehérített fa kereten remekül kirajzolódnak a fekete-barna tároló elemek. A kontrasztos összeállítást élénk és megnyugtató színek teszik izgalmasabbá, melegebbé. Finom zöldre festették a falakat, egyes kiemelt falszakaszokat pedig bordóra, megegyezve a selyem csíkokkal gazdagított organza függöny, illetve kanapéhoz tartozó fotelek árnyalatával. Az összképet az Equator Interiors üzletéből való kiegészítők, dísztárgyak, párnák teszik teljessé.

A hálóban mindennek a fordítottja jelenik meg: itt a sötét padlóra juhar furnéros komód, franciaágy és éjjeliszekrények kerültek, a falat pedig egy erősebb khaki tónusra színezték - akárcsak a függönyt- természetesen egy kis vérpezsdítés gyanánt bordóval váltakozva.

Hogy a hagyományos csempét kiváltsák, a lakberendező a fürdőszobába is parafa-fa burkolatot javasolt, amely remekül bírja a párát és a vizet. A világos és sötét sávok a helyiség oldalfalára is felfutnak, a fahatású csempe pedig a zuhanyfülkében folytatja a faburkolat mintáját. Tejeskávészínű falak, üvegtéglabetétek és egzotikus kiegészítők teszik mindezt még egyedibbé.

A nagy méretű, rusztikus kerámiával érdekes mintában burkolt étkező-konyha egyszerűségében elegáns, négyszemélyes asztalához világos kárpitos székeket választottak. Érdemes végigsimítani a Díner Konyhastúdióban legyártatott konyhabútor vízszintes marással díszített wenge frontjain, melyek komolyságát néhány világos fiókkal, matt króm lábazattal, munkalap éllel és fogantyúkkal oldották. Személyre szabott és vidám lett végül a modern bútorokkal berendezett tér, mellőzve - mindenki megelégedésére - a stílus hűvösségét és távolságtartását.

Pannonhegy Katalin, lakberendező, újságíró: A tulajdonos idegenkedett a csempétől, ezért a fürdőszobába hidegburkolat helyett fa furnéros parafát tettünk, egy kicsit vagány leosztásban: a földön világos és sötét csíkokban futnak a lapok és a falra is felfuttattuk őket, a mosdó mögé pedig világos, míg a fehér porcelán szaniterek mögé sötét felület került. A zuhanyfülke kerámiaburkolatában is tartottuk magunkat ehhez a rajzolathoz.lakberendezes-ko-fa.php

 

Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 2. Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 3.

Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 4. Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 5.

Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 6. Kő és fa - Otthon 2006. június: - Publikáció 7.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314