Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz

Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 1. Nagyobb kihívást jelent a tervezőnek, ha nem tiszta lappal indul, hanem bizonyos adottságokhoz alkalmazkodva, meglévő bútorokat felhasználva kell megkomponálnia egy teret. Ez történt ebben polgári stílusjegyeket felvonultató, három egymásba nyíló szobával rendelkező budai lakásban is, melyek tulajdonosai, miután felnőtt lányuk elköltözött, otthonuk újragondolásával bíztak meg. Új funkciót kaptak a helyiségek, a háló a régi gyerekszobába költözött, a régi hálóból lett a nappali, a régi nappali helyén pedig reprezentatív étkezőt, dolgozót, illetve egy olvasósarkot alakítottunk ki.

1. Gipszkarton polcrendszerbe süllyesztettük a meglévő szekrénysor elemeit, hozzá hangoltuk az egyedi tervezésű bútorok árnyalatát is. A falfülkékkel körbevett tv-állvány mögé finom, zöldes tapéta került, melyet szépen kiegészít a függönyökön megjelenő bordó és a falak bézse. A gömbölyded bőr ülőgarnitúra kellemesen ellenpontozza a gipszkarton szögletességét.

2. Rengeteg tároló helyre volt szükségük, ám nem akartuk szekrények látványával terhelni, zsúfolni a nappalit. Inkább gipszkarton előtétfallal álcáztuk az elemeket, amelyek így szinte beleolvadnak a szerkezetbe, az ajtók szépségét a furnér szálirányának játéka adja.

3. Az ajtószárnyakat leszerelve egybefüggő térként kezeltük az egymásba nyíló helyiségeket, a padlóra egységes lamináltburkolatot futtattunk és az álmennyezeti dobozolások is az egyterűség érzetét erősítik. Körbefutó párkányvilágítás illetve a párkányba szerelt szpotok lehetőséget adnak alternatív világítási lehetőségekre, kijelölik egy-egy bútorcsoport helyét és szép keretet adnak a csillároknak, lámpáknak is.

Nem szerették volna lecserélni a meglévő bükk-frontos konyhabútort a tulajdonosok, de szebbé tenni igen. Szükség volt tehát egy kis vérfrissítésre, a Darabos Anita iparművész által készített színes üvegablakok zöld és bordó tónusaival, virágmotívumával teljesen új hangulatot adnak a látványnak.

5. Az ablak előtt meghitt olvasósarkot alakítottunk ki, helyét a zöld indás tapéta jelzi. Kényelmes, bézs kárpitos fotelt választottunk ide, és selymes fényű, hosszú szálú bordó szőnyeget, az elegáns virágos sötétítőfüggöny pedig - amitől eleinte kicsit tartott a háziasszony, hogy sok lesz - igazán exkluzív atmoszférát teremt.

6. Szeparált is legyen, meg ne is – ez volt a háziasszony kívánsága, aki mindenképpen kényelmes, tágas dolgozóra vágyott anélkül, hogy irodahangulatot adnánk a szobának. A kétoldalas – a nappali felől könyves, elölről üvegpolcos falfülkével ellátott- gipszkarton polcrendszer diszkréten rejti a beugrót, a térélmény ugyanakkor töretlen marad, az üvegablakok pedig az étkező díszei is egyben.

7. A meglévő tálalókomód feletti kép ihlette a lakás színvilágát és motívumaihoz igazítottuk a konyha-dolgozó közötti ólomüvegbetéteket is. Maga a világos cseresznyére pácolt étkezőgarnitúra Olaszországból való, a modern asztalhoz finom vonalvezetésű, tört fehér kárpitos székeket társítottunk. Egy családból valóak a szögletes formavilágú, mégis fényűző eleganciát sugalló kristálylámpák, melyek ünnepélyessé teszik a hangulatot még a hétköznapokon is.

8. Nagy hangsúlyt fektettünk a textilekre a hálószobában is, az egész lakásban egységes sötétítők mellé egyedi tervezésű ágytakarót varrattunk. A bézzsel paszpólozott bordó takaróhoz kétféle bézs árnyalatú párnát rendeltünk , melyek az ágy mögötti tapéta tónusait ismétlik.

Bár a háló berendezése adott volt, de szerettem volna elegánsabbá, modernebbé tenni az összképet. Egy az ágy mögötti aszimmetrikus kiugró adta az ötletet a baldachin-szerű gipszkartonos álmennyezeti megoldáshoz, amely így eltünteti, azaz saját szerkezetébe öleli a pillért és a mennyezeti áthidaló gerendát, ugyanakkor finom keretet ad az önmagában mintás, indás bézs tapétának is.

10. Ezúttal is falfülkés térelválasztó elem segít a térelválasztásban, az ytongból épült, csempével burkolt falak (egyik a zuhany oldala) között üvegpolcok szolgálnak a pipere holmi tárolására stílusosan szeparálva a fürdőkádat az épített zuhanykabintól.

11. A klasszikus elemekkel, épített mosdóval, ragasztott tükörrel készült tágas és elegáns fürdőszoba bézses csempéje a nappali falszínével megegyező, és nem hiányozhatnak belőle a bordó kiegészítők sem. Az ablak elé ugyancsak bordó organzából varrt római roló került, amely praktikus és dekoratív színfolt is egyben.

Lakberendező:
Pannonhegyi Katalin
06 30 202 1314
www.pannonhegyi-lakberendezes.hu lakberendezes-harmony.php

 

Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 2. Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 3.

Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 4. Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 5.

Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 6. Elegancia jegyében - Harmony 2013/1. tavasz: - Publikáció 7.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314