Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november

Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 1. Meleg és vidám színek, falfülkék, festmények és modern bútorok. Mutatós és divatos enteriőr, annak ellenére, hogy nem használtak különösebben drága alapanyagokat. A megrendelők kívánsága ugyanis az volt, hogy inkább az elvihető bútorok legyenek igényesek, hiszen a lakást nem hosszú távra tervezik.

A fiatal pár előre tudta, hogy nem fognak hosszú ideig ebben az alig ötven négyzetméteres lakásban lakni , nem akartak hát sok pénzt rákölteni. A már burkolatokkal ellátott, fehérre festett falú, egyszerű fenyő nyílászárókkal felszerelt lakás azonban fantáziátlannak, semmitmondónak és nehezen berendezhetőnek tűnt. Ezért azt kérték a tervezéssel megbízott lakberendezőktől, Pannonhegyi Katalintól és Balásy Emesétől, az Ahogy tetszik Lakberendezési Stúdió szakembereitől, hogy mérsékelt költségvetéssel néhány évre látványos, fiatalos, színes otthont teremtsenek számukra, lehetőleg a meglévő elemek felhasználásával. Egyetlen kivételt a fürdőszoba képezte, amelynek átcsempézésére, épített mosdóval gazdagítására zöld jelzést kaptak.

A fő feladat a konyhát, étkezőt és nappalit magába foglaló tér újragondolása volt. Hogy egy kis lendületet adjanak a különben szokványos alaprajznak, ívesen vágták a ki a meglévő zöld padlóburkolatot a konyharészben, a többit pedig bükk laminálttal pótolták. A körívet a mennyezetre is felvetítették, szpotokkal ellátott álmennyezet formájában, mely így a megfelelő pultvilágítás kérdését is megoldja. A kerámia zöld árnyalata igen meghatározó volt a lakás színvilágának megkomponálásakor. Ezért került a társalgó alá ugyanilyen árnyalatú, ugyancsak körívesen szabott, szegett padlószőnyeg-sziget, és ezért lett az étkező függönye is ilyen. A szőnyeg ívét is követi a mennyezeten egy gipszkarton álmennyezet. Ugyancsak gipszkartonból készültek a lakás "beépített bútorai", azaz falfülkéi, polcrendszere, ami a két könnyed kanapé köré-mögé-fölé épült. A gipszkarton rendszer ugyanakkor a külön ide készíttetett festmények kereteként is szolgál, Mikó Rita képei modernek, több részesek és színvilágukban tökéletesen ideillők. Nem csoda, hogy a fiatalok annyira megszerették őket, hogy a lakás többi pontjára is rendeltek belőlük, így a hálóba, étkezőbe és előszobába is jutott néhány - egységes hangulatot teremtve.

A zöld mellé finom, meleg és vidám, élettel teli színek kívánkoztak, ezért esett a választás az ekrűre, illetve az okker és a narancs egy-egy pasztell árnyalatára. Hogy a játékosságot hangsúlyozzák, a színek nem csak szobánként, de falsíkokként is váltakoznak egy helyiségen belül. Ugyanilyen árnyalatúak a Bohémia Bútorüzletben vásárolt kecses, kicsi és fémlábakon álló kanapék, melyek tökéletesen illenek ívesen gömbölyded formáikkal az enteriőrbe. Kontrasztként wenge árnyalatú lett a konyhabútor színe is, és sötétre pácolták a nyílászárókat. A különösen mutatós barna bőrkárpitos étkezőszékek, bárszék és zsúrasztal a kiegészítők java részével együtt a Bo Concepttől valóak.

A fürdőszobát - ami a háziasszony gyengéje volt - alaposan átváltoztatták. Új, bambuszmintás, bézs burkolattal cserélték le az előző szürkét, ytongból mosdópultot, polcokat építettek, s a meglévő szellőző dobozt polctartó pilléré alakították át, mely a wc-t szeparálja a fürdő többi részétől. Modern stílusú lett a hálószoba is, a wenge ágyat és a hozzá tartozó, érdekes megoldású éjjeliszekrényeket az Itka lakberendezési üzletben vásárolták. Nem csak igényes minimál bútorokkal, de minimál költségvetéssel készült el a fiatalok első, de nem utolsó otthona.

Körívek segítségével igyekeztünk a teret érdekesebbé és lágyabbá tenni, erre használtuk a gipszkarton elemeket és a színeket is. Az ívek nem csak a padló és mennyezeti osztásokon jelennek meg, de a bútorok egy részén is, ezért vettünk kerek étkezőasztalt és legömbölyített formájú kanapékat is.lakberendezes-falfulkek_narancsban.php


 

Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 2. Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 3.

Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 4. Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 5.

Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 6. Falfülkék narancsban - Otthon, 2006. november: - Publikáció 7.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314