Magamról   Szolgáltatások   Referenciák   Publikációk   Kapcsolat    

 

Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november

Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 1. Félbehagyott házat továbbépíteni, otthonná rendezni nehezebb, mint nulláról indulni. Az Ahogy tetszik Lakberendezési Stúdió szakembereinek, Pannonhegyi Katalinnak mégis sikerült a megrendelő igényeikre szabni ezt a félkészen vásárolt lakást.

Gyorsan haladt a közös munka, a háziak nyitottak voltak minden ötletre. Modern, dinamikus otthont akartak, világos alaptónusban, harsány, meleg narancssárgával élénkítve és egy komfortos dolgozószobát. A térelválasztást egy két oldalról is használható, gipszkarton polcrendszerrel oldották meg, melynek lecsapott sarkába építették be az ajtót. A konyhával és étkezővel egy légterű nappali karakteressé tételére ugyancsak a gipszkarton tűnt a legalkalmasabbnak. Megvilágított falfülkéket, polcokat építettek belőle. A rendszert a bútorokhoz alakították úgy, hogy a jókora, fehér bőrkanapé a falhoz tolva elférjen a középen hagyott nyílásban, két oldalról pedig egy-egy nagyobb, narancsra festett, üvegpolcos falfülke keretezze. Szpotok világítják meg a javarész az Equator Lakberendezési üzletből származó dísztárgyakkal hangulatossá tett fülkéket és a kanapé feletti átívelést is, a kanapé hátfalát pedig kőhatású kerámiával burkolták. Egyedi dekorációként itt Mikó Rita festményei díszítik a falat.
A viszonylag kis belmagasságot optikailag korrigálni kellett. A mennyezetet mindenütt hófehérre festették, a nappaliban pedig körben egy szpotokkal telitűzdelt, párkányvilágítással ellátott álmennyezetet készítettek, így a szabadon hagyott belső sík nagyobb belmagasságot mutat a valóságosnál. A padlót borító fényesre polírozott, gressporcelán világos tónusának köszönhetően is tágítja a teret - hozzá kevertették az oldalfalak krémárnyalatait is. A nappali vidámságát a narancsban pompázó függönyök fokozzák.
Térelválasztó funkciót is betölt a térbe fordított modern étkezőgarnitúra a konyha és a nappali között. A wengeszínű kihúzható asztal mellé kárpitozott, nyersfehér székeket választottak. Tálalószekrény és határjelző egyben a zebranomintás, bortartóval kombinált szekrényelem, mely fölé üveglapos világító polc került. Modern és praktikus az egyedi tervek alapján gyártott, juhar és zebrano frontokkal kivitelezett, L-alakú konyhabútor. Különlegessége a sarokban lévő, bútorlapokkal leválasztott kamraszekrény, amely így egybeolvad a bútorral, mégis önálló helyiségként funkcionál. A falra famintázatú csempe került. A konyha sarkában egy kis étkezőt alakítottak ki, melynek különlegessége a narancs csíkozású falfestés.
Kenhető textiltapétával bélelték a hálószobát, bézs-rozsdabarna árnyalatokban játszik épített mosdópultos fürdőszobába. Mindenütt azonos színvilág, visszafogottan modern enteriőrök várnak, melyek jól tükrözik a tulajdonosok habitusát, nyíltságát és kényelemszeretetét.

Magánvélemény: Nagyon hálás és látványos alapanyag a fémszerkezetre rögzített gipszkarton, amelytől ez a diósdi ház is teljesen újjászületett. Szeretem, mert sokféle játékos megoldásra alkalmas, praktikus falba süllyesztett szekrények, polcok készülhetnek belőle, amelyek mégsem tűnnek bútoroknak, és persze a világítási lehetőségek miatt is, amelyeket a szerkezetbe süllyesztve általános-, hangulatvilágítást és helyi fényeket is megoldhatunk egyszerre. És akkor még nem is beszéltünk a dekorációs lehetőségekről, hiszen a térből kiugró síkokat az alapfalszíntől elütő árnyalatokra színezhetjük, ami már önmagában felöltözteti a teret.lakberendezes-diosd.php


 

Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 2. Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 3.

Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 4. Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 5.

Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 6. Színvallás napfényben - Otthon, 2007. november: - Publikáció 7.

TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓIM:


Pannonhegyi Katalin, lakberendező | H-2000 Szentendre, Hangya u. 11. | tel.: +36 (30) 202-1314